Praktische info


  • Met de Ternesse Startpass kan je in vijf eenvoudige stappen golfer worden. De Startpass helpt je op een toegankelijke, ongedwongen manier je weg te vinden en thuis te raken in de golfsport. Het is een leuke en eenvoudige manier om te leren golfen. Vraag inlichtingen aan het onthaal: 03/355.14.30 of kijk ook eens naar Start to Golf van het VVG
 
  • Naast het onthaal kan je ook terecht bij het starterscomité. Wij staan zo goed als 24 uur op 7 dagen (per mail) ter beschikking. Je kan het Starterscomité bereiken rechtstreeks op de blog. Daar kan je een formulier vinden waar je al uw vragen kan ingeven. Je kan het Starterscomité ook mailen onder Starterscomité  

  • Elke eerste week van de maand organiseren de Pro Tom een groepsles voor “Starters” en “Nieuwkomers”. In deze les krijg je eerste golfinstructies maar ook een korte wegwijs waar- en bij wie je terecht kan met al uw vragen 

  • Om een van onze Pro's te contacteren bel je best het onthaal op Ternesse onder 03/ 355 14 30 of E-mail: info@ternessegolf.be of rechtstreeks onder i-Golf


  • Zowel voor deze groepsles als ook de individuele lessen gebruik je het voucherboekje dat je van het secretariaat gekregen hebt.


  • Baanpermissie met buddy: dit krijg je als je 8 lessen of meer hebt gevold, een basisgolfregels-test hebt afgelegd, een putting-test hebt afgelegd en een chipping-test hebt afgelegd.


  • Baanpermissie zonder buddy: dit krijg je nadat je een theorieles hebt gevolgd, een baanpermissie met buddy hebt gekregen en nadat je een test hebt afgelegd met buddy waarin je kan aantonen dat je 9 holes kan spelen binnen 2 uur tijd.
 

  • Buddy: dit is een begeleider ter ondersteuning van een speler en heeft dus best een lidkaart en kennis van de golf


  • GVB: is de afkorting van Golfvaardigheidsbewijs. Dit krijg je naar een GVB test. Om een GVB test af te leggen heb je een baanpermissie zonder buddy nodig en moet je ook met succes uw theorieproef hebben afgelegd. De theorietest kan je doen wanneer je wenst. Ga hiervoor langs het onthaal, zij zullen u de nodige multiple choice vragen geven. Voor meer info, klik ook naar de GVB aanbeveling van de Federatie


Het stappenplan bestaat uit volgende stappen:



STAP 1: Startpakket met startpas


  • Met een startpakket volgt een beginnende golfer enkele lessen (individueel of in groep) om de basistechnieken van golf aan te leren zonder daarbij een lidmaatschap aan te gaan, materiaal te kopen, enzoverder. Bij de eerste les van het startpakket ontvangt de speler een startpas van de club. Deze pas is een voorloper van de eigenlijke federatiekaart, die de speler eventueel later ontvangt bij een lidmaatschap in de club. Via de startpas krijgt de starter reeds een federaal nummer toegekend met een paswoord om in te loggen iGolf Interactive, dé tool voor iedere golfer in Vlaanderen om zijn/haar handicap en statistieken te raadplegen, in te schrijven voor wedstrijden, enzoverder. De startpas is enkel geldig op de homeclub van de starter.

STAP 2: Baanpermissie met buddy


  • Wanneer de speler kan aantonen dat hij een aantal basis (etiquette) regels kent, moet hij zo snel mogelijk de kans krijgen om – onder begeleiding van een buddy, een ervaren golfer/ster – op de golfbaan terecht te komen. Hierbij gaat het meestal om een drietal holes in een speelse formule.

STAP 3: Baanpermissie


  • Wanneer de speler blijk kan geven van voldoende golfregelkennis én wanneer hij bekwaam bevonden wordt om alleen te spelen, krijgt hij ‘baanpermissie’. Nu kan de golfer deelnemen aan beginnerswedstrijden en op die manier zijn GVB baantest afleggen.

STAP 4: Golfvaardigheidsbewijs en handicap


  • De speler behaalt het GVB of golfvaardigheidsbewijs - "het rijbewijs op de golfbaan” - door een bepaald aantal punten te behalen over 9 holes. Deze punten zijn afhankelijk van de lengte van de baan. 
 STAP 5: Verbeteren (verlagen) van uw handicap

  • Schrijf in in zowel "Rabbit" wedstrijden...
  • ....als ook gewone uitstappen naar de "Executive course" en vul een officiële scorekaart in
  • Daarnaast kan je ook individueel een "Extra Day score" (EDS)" gaan vragen op het secretariaat en in begeleiding van een lid van Ternesse met officiële handicap, kan je zoveel kaarten invullen als je wenst..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten